Agencja Wydawnicza "Promocja" zaprasza do współpracy: reklama w internecie i gazecie, filmy reklamowe i reportaże, zdjęcia, antykwariat - skup książek i przedmiotów kolekcjonerskich, galeria - ikony obrazy - wystawa i sprzedaż....
Strona główna / Najnowsze wiadomości / Oświadczenie Zarządu Województwa Podkarpackiego w związku ze zwiększoną nieobecnością personelu medycznego

Rzeszów, 06 – 07 – 2018 r.  Zarząd Województwa Podkarpackiego w dalszym ciągu apeluje o powrót pielęgniarek, położnych oraz pozostałego personelu medycznego do łóżek chorych. Mając na uwadze dobro pacjentów, którzy najbardziej odczuwają skutki zaistniałej sytuacji, zwracamy się  o odpowiedzialność oraz zachowanie zasad etyki zawodowej.

W ramach toczącego się sporu zbiorowego – zgodnie z obowiązującą ustawą  o rozwiązywaniu sporów zbiorowych – w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Rzeszowie, w najbliższą środę tj. 11 lipca, zaproponowany został termin mediacji, które będzie prowadził wyznaczony przez Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej mediator znajdujący się na ogólnopolskiej liście mediatorów. Apelujemy  do związków zawodowych szpitala o dobrą wolę i powrót do „stołu negocjacyjnego” oraz podjęcie konstruktywnych rozmów w drodze mediacji.

Rozwiązania płacowe i organizacyjne, które zostaną wypracowane ze związkami zawodowymi w Szpitalu Klinicznym nr 2 jako wynik mediacji, będą mieć zastosowanie  we wszystkich szpitalach wojewódzkich.

Zobacz wideo:

Prezydent Mielca Jacek Wiśniewski zaprzysiężony

19 listopada 2018 r. odbyła się I sesja nowo wybranej Rady Miejskiej Mielca. W jej …